Lucht-lucht warmtepomp als airco

Een lucht-lucht warmtepomp van Ultratherma kunt u ook als volwaardige airco gebruiken. Het concept? Bij hoge buitentemperaturen kan deze warmtepomp ook koelen. Via een vierwegsventiel keert u het verwarmingsproces gewoon om. De grote lameloppervlakte en het vermogen verzekeren samen met het ontdooisysteem dat deze lucht-lucht warmtepomp ook als volwaardige airco functioneert.

Airco als warmtepomp

Eén van de verkoopargumenten van een airco? Dat die ook als warmtepomp kan functioneren. Maar dat klopt niet helemaal. Een airco kan verwarmen, maar alleen als er positieve buitentemperaturen zijn. Wanneer het buiten vriest en u binnen behoefte hebt aan warmte, slaagt een airco er niet in om warmte op te wekken. Waarom? Een airco is simpelweg niet gemaakt om te verwarmen: de lameloppervlakte is te klein en de airco heeft geen ontdooisysteem. Dus vriest hij bij negatieve buitentemperaturen dicht en genereert hij geen warmte.

Waarom een airco niet altijd verwarmt

Maak de vergelijking een keer met een wagen. Uw warmtepomp heeft veel vermogen en is zoals een auto met veel pk’s. Uw airco heeft veel minder vermogen en is een deux-cheveaux’tje. Beschouw rijden als het verwarmen door een warmtepomp en het koelen van een airco. U hebt geen enkel probleem zolang u op vlakke wegen rijdt (lees: bij positieve buitentemperaturen). Maar moet u bergop (lees: bij negatieve buitentemperaturen)? Geen probleem voor de warmtepomp, want die heeft voldoende pk’s. Maar een airco raakt met zijn twee pk’s de berg niet omhoog en haakt vermoeid af. Kortom: wanneer u de meeste warmte nodig hebt, laat uw airco u in de steek. Terwijl u met een warmtepomp altijd zeker bent van verwarming en verkoeling.

Meer weten over een lucht-lucht warmtepomp als airco? Neem contact op.