Warmtepomp met bestaande verwarmingsketel combineren = verwarmen met optimaal rendement

Wilt u ook bij negatieve buitentemperaturen optimaal verwarmen? Combineer dan uw lucht-water warmtepomp met uw bestaande verwarmingsketel op aardgas of stookolie. Zo Kiest u voor de perfecte aanvulling bij uw warmtepomp.

Het bivalent systeem

Het water voor uw woningverwarming komt van uw buffervat dat op uw warmtepomp is aangesloten. De temperatuursensor van het buffervat waakt over de constante temperatuur van het buffervatwater. Die bedraagt +50 °C. Als de temperatuur onder dit niveau zakt, schakelt uw warmtepomp aan om de temperatuur terug op peil te brengen. Omdat een lucht-water warmtepomp de warmte van de buitentemperatuur als basis voor uw verwarming neemt, zakt het rendement van uw lucht-water warmtepomp bij lage vriestemperaturen. Om rendabel te blijven verwarmen, schakelt u dan best over op uw bestaande verwarmingsketel. Dit noemen we het bivalent systeem. Een goedkope en efficiënte manier van verwarmen bij negatieve buitentemperaturen!

Eenvoudig overschakelen

Aan de in- en uitgang van het buffervat aan de warmteafgiftezijde staan twee kranen. Bij negatieve buitentemperaturen draait u die kranen dicht. Gevolg? Niet uw warmtepomp, maar uw bestaande ketel levert het warme water voor uw verwarming. Simpel en efficiënt!

 


Wilt u meer weten hoe u uw lucht-water warmtepomp met uw bestaande verwarmingsketel combineert? Neem contact op.